Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola

Székhely:
5932 Gádoros, Iskola u. 4.
Telefon/Fax:
06-68-490-052

Web: http://www.gadorosiskola.hu
Email: nemann2018@gmail.com

Publikációk

 

MIÉRT CSORBA A CSORBA-TÓ?

Gádorosi diákok Szlovákiában

 

A gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói 2019. május 14-18. között tanulmányi kiránduláson vettek részt az EMMI HAT-18-01-0204 Határtalanul pályázta keretében Szlovákiában. 35 diák és 4 pedagógus utazott a Felvidékre, ahol megismerkedtek a Magas-Tátra természetföldrajzával, az ott élő magyarok szokásaival, a palócság ízvilágával, ízes tájszólásukkal.

Látogatást tettek Bátorkeszin, ahol a Kováts József Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola diákjaival ismerkedtek meg. Bepillanthattak az iskola mindennapjaiba, megnézhették az osztályok termeit. Jó páran találtak levelezőtársra is.

Jártak a Bajmóci várkastélyban, és a betlérí Andrássy-kastélyban is. Gyönyörködtek a hófödte hegytetők látványában, miközben megközelítették a Lomnici- csúcsot. Sétáltak a felhőbe burkolózott Csorba –tó körül és ámulva hallgatták a Tarpataki-vizesés moraját. Lenyűgöző volt a Dobsinai- jégbarlang és a déményfalvi Szabadság – cseppkőbarlang természeti képződményeinek látványa. Kirándulás közben mindannyian megtanulták a sztalagnát képződés folyamatát, és meglelték a választ kirándulásuk mottójára is: a közeli Csorba településről kapta nevét a Csorba-tó.

 Élményekkel gazdagon érkeztek haza, s a napokban tartottak az iskola 6. osztályosainak képes beszámolót a kirándulásról.